עוגה לבנה אבל לא ממש

  עוגה לבנה –אבל לא ממש- מ- Whisk Kid

לתבנית 26

חומרים:
226 גרם חמאה בטמפ' החדר
21/3 כוסות סוכר ( 466 גרם)
5 חלבונים בטמפ' החדר
2 כפיות תמצית ווניל
3 כוסות קמח (375  גרם)
4 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
11/2 כוסות חלב- מחומם במיקרו ל- 30 שניות
צבעי מאכל בג'ל- כיד הדמיון הטובה עליכם

הכנה:

לחמם תנור ל- 160 מעלות
לשמן ולקמח תבנית אפייה
לנפות יחד קמח, אבקת אפייה ומלח
להקציף יחד חמאה וסוכר- עד ליצירת משחה חלקה
להוסיף בהדרגה חלבוני ביצים ותמצית ווניל
לסירוגין להוסיף חלב ותערובת קמח עד ליצירת תערובת אחידה- (אל תבהלו אם התערובת נראית קצת גרגרית היא עדין טובה- כדי למנוע זאת צריך לשים לב שהחמאה, חלבונים וחלב הם בטמפ' החדר).
לחלק את הבלילה לקערות כמספר הצבעים שאתם רוצים לתת לעוגה- להוסיף לכל קערה צבע אחד ולערבב היטב
לצקת את הבלילה הצבעונית לתבנית המשומנת כל פעם צבע אחד בשכבות עד לסיום כל הצבעים
לאפות עד שהעוגה מזהיבה קלות וקיסם יוצא יבש- כ-40 דקות

 אם רוצים אפשר לאפות כל צבע בנפרד  ולהציב אחד על השני – לקבלת מראה של קשת אפשר גם להוסיף קרם לבן בין השכבות אם אוהבים.

או פשוט ליצוק לתבנית משומת ומקומחת בלי הרבה מאמץ, פשוט לצקת את הצבעים לפי הסדר שבא לכם ולקבל מערבולת מתוקה וצבעונית מאוד.