עוגת תפוחים

חומרים:
150 גרם חמאה
 1.5
כוסות סוכר
1.5
כוסות קמח תופח
 3
ביצים
כ-5 תפוחי עץ קלופים,ללא ליבה ופרוסים
כף סוכר+ כפית גדושה קינמון
 3
כפות צנוברים או שקדים פרוסים - לא חובה

הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
בתבנית משומנת להניח את תפוחי העץ וליזרות עליהם כף סוכר וקינמון
בסיר להמיס על אש בינונית חמאה וסוכר כשנמס להוסיף את הקמח תוך בחישה מתמדת ולבשל יחד כ-2 דקות
להוריד מהאש ולקרר מעט
להוסיף ביצים אחת אחת תוך עירבוב  נמרץ
לצקת על התפוחים , לא נורא אם התערובת לא מכסה הכל היא מתפשטת באפיה
אם רוצים לזרות מעל צנוברים

לאפות כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש


 אפשר להשתמש גם בקמח מלא תופח או בקמח לא תופח + כפית אבקת אפיה
 אפשר להשתמש בפירות שונים - תפוחים ואגסים, רק אגסים, משמישים, אפרסקים וכו
 אפשר להשתמש בסוכר חום,לבן דמררה וכו לפי מה שיש בבית
 אפשר מעל לזרות סוכר דמררה עם מעט קינמון- נותן קרום פריך